Parjoale Cu Mozzarella Si Rosii
articol scris de radupopovici blog reteteleluiradu.ro
Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.
Iata o reteta simpatica, in care parjoalele de vita servesc, de fapt, ca suport unei salate caprese. Combinatia este delicioasa si se potriveste foarte bine cu Merlotul 2009 de la Alira.
Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 20 minute
Ingrediente:
2 felii de paine alba, fara coaja
3-4 linguri de lapte
2 oua, batute
4 catei de usturoi, rasi
1/2 lingurita de boia iute
650 g carne amestec de carne tocata de porc si de vita
1/2 cana cu pesmet
1/4 cana cu ulei de floarea-soarelui, sau cat este nevoie
2 linguri de ulei de masline extra virgin
2 linguri de frunze proaspete de busuioc, tocate
1-2 rosii mari
1-2 bila mari de branza mozzarella, feliate
sare
piper negru, proaspat macinat
Parmesan, proaspat ras, pentru servit
Instructiuni:
Se rupe miezul de paine bucatele si se combina cu laptele. Se lasa ca painea sa absoarba lichidul, apoi se sfarama cu o lingura pana se obtine un fel de pasta.
Se presara pesmetul pe o farfurie mare.
Se amesteca intr-un castron mare carnea cu pasta de paine, oua, usturoi, boia iute, sare si piper. Se imparte mixtura in 6 parti egale si se modeleaza ca parjoale. Se tavalesc prin pesmet, pana ce sunt acoperite uniform.
Se incinge uleiul intr-o tigaie (este nevoie de un strat de minim 5 mm de ulei). Se prajesc parjoalele 2 minute pe fiecare parte. Se transfera apoi pe prosoape de hartie, ca sa se scurga de ulei.
Se incinge cuptorul la 200 °C. Se asaza pe fiecare parjoala cate o felie de rosie. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu tocatura de busuioc. Deasupra se asaza o felie de branza mozzarella. Se preseaza putin, ca sa se fixeze bine.
Se unge un platou cu putin ulei. Se transfera parjoalele in platou. Se coc 5-10 minute, sau pana cand mozzarella s-a topit. Se presara parjoalele cu Parmesan si se servesc imediat, ornate cu frunze de busuioc si stropite cu putin ulei de masline extra virgin.
Vinul potrivit: Merlot Alira 2009
Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.
Pin It