Pariziene Cu Nutella
Sursa Pariziene cu nutella
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Si cum reteta se incadreaza perfect in tema o trec pe lista pentru Provocarea "Dulce Romanie"
Ingrediente:
500 g faina
260 ml lapte
4 linguri zahar
½ lingurita sare
25 g drojdie proaspata
50 g unt
1 ou
1 ou + 2 linguri lapte pentru uns
nutella
alune de padure tocate
Faina am cernut-o intr-un castron. Drojdia am frecat-o cu 2 linguri de
zahar, putin lapte caldut si 2 linguri faina, iar amestecul l-am pus in
mijlocul fainii. Am lasat la crescut cca 15-20 minute. Cand aceasta a crescut
am amestecat cu faina, am pus oul, untul topit, laptele caldut, zaharul si
sarea. Am framantat cca 15 minute, pana ce aluatul a devenit elastic.
L-am
lasat la crescut cca 40-50 minute, intr-un castron acoperit cu folie alimentara
si cu un prosop.
Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am scos pe masa infainata, iar
aluatul l-am impartit in 12 bilute egale.
Fiecare bila am intins-o cu
sucitorul, dandu-i o forma ovala.
Jumatate am crestat-o cu cutitul, iar pe cealalta jumatate am pus 1 lingura de
nutella si ½ lingurita alune. Am indoit partea cu umplutura, presand mariginile
ptr a nu iesi la copt, apoi am rulat. Am procedat la fel cu toate bilele.
Rulourile le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Am uns
fiecare rulou cu ou batut cu putin lapte, si am dat tava la cuptorul
preincalzit pentru 20-25 minute.
Au iesit delicioase!!!! Si ptr
ca s-au intamplat si incidente, nutella a iesit la cateva, data viitoare le voi
sigila mai bine!
Pofta buna va doresc!