contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pariziene Cu Nutella

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa ce am incercat pariziene cu cascaval si carnat picant, am zis sa pun in practica si varianta dulce. Am ales nutella si alune de padure tocate grosier. O combinatie absolut minunata!!!
Si cum reteta se incadreaza perfect in tema o trec pe lista pentru Provocarea "Dulce Romanie"
Ingrediente:


500 g faina
260 ml lapte
4 linguri zahar
½ lingurita sare
25 g drojdie proaspata
50 g unt
1 ou
1 ou + 2 linguri lapte pentru uns
nutella
alune de padure tocate


Faina am cernut-o intr-un castron. Drojdia am frecat-o cu 2 linguri de zahar, putin lapte caldut si 2 linguri faina, iar amestecul l-am pus in mijlocul fainii. Am lasat la crescut cca 15-20 minute. Cand aceasta a crescut am amestecat cu faina, am pus oul, untul topit, laptele caldut, zaharul si sarea. Am framantat cca 15 minute, pana ce aluatul a devenit elastic. 
L-am lasat la crescut cca 40-50 minute, intr-un castron acoperit cu folie alimentara si cu un prosop.
Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am scos pe masa infainata, iar aluatul l-am impartit in 12 bilute egale.
Fiecare bila am intins-o cu sucitorul, dandu-i  o forma ovala. Jumatate am crestat-o cu cutitul, iar pe cealalta jumatate am pus 1 lingura de nutella si ½ lingurita alune. Am indoit partea cu umplutura, presand mariginile ptr a nu iesi la copt, apoi am rulat. Am procedat la fel cu toate bilele. 
Rulourile le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Am uns fiecare rulou cu ou batut cu putin lapte, si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.
Au iesit delicioase!!!!  Si ptr ca s-au intamplat si incidente, nutella a iesit la cateva, data viitoare le voi sigila mai bine!
Pofta buna va doresc!