Pariziene Cu Gem
Sursa Pariziene cu gem
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu mai dati buzna in patiserii sa cumparati cornuri pufoase umplute cu gem sau ciocolata,parizienele se fac usor si avem la indemana reteta perfecta !
Sunt pufoase chiar si a doua zi !
Hai sa framantam un aluat de cozonac pufos .
Ingrediente pentru 16 pariziene :
1 kg de faina
400 ml lapte
2 oua
50 g drojdie proaspata
coaja de portocala/lamaie razuita
esenta de vanilie
4 linguri de unt/margarina
150 g zahar
Toate ingredientele vor fi pastrate la temperatura camerei !
Intr-un castron mare vom cerne faina .
In alt vas vom freca drojdia cu 3 linguri de lapte si 1 lingurita de zahar.Lasam sa activeze drojdia si o adaugam peste faina.Amestecam putin.Adaugam untul, ouale,laptele cald amestecat cu zahar si coaja de portocala rasa + esenta de vanilie .
Framantam bine un aluat moale ; incet,incet o sa prinda forma .
Acoperim aluatul cu un servet de bucatarie sau folie alimentara si lasam la crescut la loc cald.
Rupem din aluat 18 bile pe care le vom modela,le intindem in forma ovala cu facaletul si taiem in franjuri jumatate din foaie .
Umplem cu gem si rulam.
Lasam din nou la crescut parizienele .
Se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si presaram mac.
Se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si presaram mac.
Sunt fantastic de gustoase !
Pofta buna !