Pariziene Cu Branza Dulce Si Stafide
articol scris de Criss75 blog criss75-despremine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca m-am apucat de copt aluaturi, e clar: a venit toamna....din pacate....Ce-as mai fi vrut sa mai ramana vara....macar pan' la primavara. :) Ce mi-as dori sa traiesc undeva unde sa fie numai vara !
Dar cu nostalgia unei veri prea repede trecuta... sa trecem la parizienele noastre noastre. Cu branza dulce si proaspata de la tara, tocmai din nordul Moldovei.
Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii septembrie "Dulce Romanie" gazduita de Liana Toma .
Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii septembrie "Dulce Romanie" gazduita de Liana Toma .
Ingrediente:
-400 g faina
-25 g drojdie proaspata
-70 g zahar
-200 ml lapte caldut
-1 ou
-50 g unt
-coaja rasa de lamaie
-400 g faina
-25 g drojdie proaspata
-70 g zahar
-200 ml lapte caldut
-1 ou
-50 g unt
-coaja rasa de lamaie
Umplutura:
-500 g branza de vaci
-2 oua
-150 g zahar (sau dupa gust)
-2 plicuri zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-100 g stafide
Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita in care se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele cu o lingura, dupa care se framanta cu mana tot in castron. Se acopera castronul cu o folie peste care se aseaza un prosop si se lasa la dospit o ora.
Dupa o ora, aluatul isi va dubla volumul. Se imparte in 10 bucati cat de cat egale. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, pe mijloc se pune o lingura de umplutura de branza, se pliaza si se preseaza cu dedetele pentru a se lipi aluatul, iar cealalta jumatate se taie in fasii care se infasoara peste partea lipita.