contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Parfe De Ciocolata Si Cafea - I Love Chocolate Party

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





by Alice albinutza

   M-am hotarat sa particip la un nou concurs marca Electrolux, "Inspiration Food Marathon", concurs ce incepe astazi si se va derula pe parcursul a 3 saptamani. Voi posta 6 retete, cate 2 pe saptamana, in functie de tema primita de la organizatori. 
   Tineti-mi pumnii si fiti alaturi de mine in acest mic concurs pentru ca reusita mea depinde de voi, de comentariile si de like-urile primite. Asa ca va rog, inca de pe acum, sa ma sustineti cu multe :D comentarii (pozitive, pls!) pe blog la fiecare postare, precum si cu like si comentarii la retetele pe care le voi publica pe blog si le voi face mare propaganda pe pagina mea de Facebook
   Prima tema a concursului e "I love chocolate party" si am incercat sa realizez ceva special. Un delicat Parfe de ciocolata si cafea, minunat de dulce si cremos de iti da imaginatia peste cap, o delicatesa senzationala pentru o seara de party "ca fetele" sau nu?! :) 
   So, wish me luck people, pentru ca voi avea imensa nevoie, competitia e extrema :) Asa ca nu uitati: pls vote for me! Eu va Multumesc de pe acum!

Asadar ingrediente:
  • 350 gr ciocolata neagra
  • 75 gr zahar tos
  • 3 galbenusuri
  • 2 lingurite ness
  • 150 gr frisca
  • pentru decor: violete zaharisite : - zahar pudra si albus de oubatutu spuma

   Mai intai sa construim echipamentul de lucru, adica recipientele care ne vor fi de un real folos pentru a putea obtine asa minunatie de desert.  Taiati patru fasii de hartie de copt la dimensiunea de 7.5 x 30cm, pe care le veti lipi pe cate o fasie de carton de aceeasi dimensiune. Dati fiecareia forma unui cerc, lipiti-le si legati-le cu cate o sforicica, pentru o mai mare siguranta. Asta, doar asa daca nu sunteti mari experti in ale cofetaritului. Eu nu-s si nu ma pot compara cu multi. So.... revenind. Fiecare cerc, tubulet de carton si hartie de copt, il punem pe un patrat de hartie de copt, pe o tava intinsa.
    Topiti 225 gr ciocolata, pe baie de aburi, avand grija sa nu intre apa in ea, sa nu se arda sau sa se branzeasca. Daca lucrati corect, veti fi ferite de asemenea calamitati. In fiecare tubulet turnati apoi cate o lingurita de ciocolata topita si cu ajutorul unui penson intindeti pe toata suprafata de jos, formand baza cilindrului, apoi, tot cu un penson, intindeti ciocolata pe intreg cercul. Repetati operatiunea aceasta pentru fiecare  tubulet-mulaj, si apoi le dati cateva ore la rece.
    Restul de ciocolata, adica 125 gr, o topiti pe baie de aburi.
   Intr-o cratita mica dizolvati zaharul cu 7 linguri apa. Fierbeti la foc mic, timp de 5 minute pana se formeaza un sirop. Intr-un bol curat puneti galbenusurile, ness-ul frecat cu putin apa rece, si mixati. Adaugati treptat, in fir subtire, siropul de zahar si mixati puternic pana ce amestecul de ingroasa si devine spumos si cremos. 
    Intr-un alt bol mixati frisca pana isi mentine forma. Incorporati-o in amestecul de cafea.
    Din acest amestec puneti deoparte o treime si adaugati ciocolata topita. Omogenizati si dati la rece ambele creme pentru  vreo doua ore.

     Desfaceti apoi cu grija maxima mulajele, intai partea de jos, apoi hartia de jur imprejur. Veti avea un frumos si ciocolatos tubulet... un turn :P

   Turnati cu lingura in tubuletele de ciocolata in mod alternativ, crema de ciocolata si de cafea. Am taiat partea de sus si bucatelel le-am folosit deasupra cremei, puteti sari peste pasul asta :D. Tineti la frigider pana in momentul servirii. 
     Am adaugat si niste violete zaharisite, ca daca tot e  bal, pardon, party..apai party sa fie. Pentru asta am batut spuma un albus de ou, am pensulat binisor fiecare floricica, dupa care presaram zahar pudra... scuturam excesul si lasam la uscat pana in momentul servirii desertului. Treaba simpla si am pus ajutorul de Chef la lucru.
   So.. let's party!