Parfait De Zmeura Si Ciocolata (raspberry And Chocolate Parfait)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca azi e vineri, ma gandesc ca poate pentru weekend vreti sa faceti un parfait simplu si bun. Rapid nu prea e, ca tot trebuie sa asteptati cateva ore pana sa se congeleze. Acum, nu stiu daca asta e reteta de parfait, dar consistenta mi-a adus aminte de zilele copilariei
Pofta buna si un sfarsit de saptamana parfait :)
Parfait de zmeura si ciocolata
Ingrediente:
- 2 cutii mascarpone
- 200 g smanatana 20 % grasime
- 100 ml lapte
- 200 g ciocolata
- 300 g suc de zmeura (din zmeura proaspata sau decongelata)
- 100 g zahar pudra
- 100 g zahar tos
- Mai intai se face inghetata de zmeura: Amesteca sucul de zmeura cu zaharul pudra pana acesta se dizolva. Adauga 100 g smanatana si 1 cutie mascarpone. Mixeaza bine, pana ce totul e omogenizat bine. Pune amestecul in masina de ingheata, conform specificatiilor. Toarna inghetata de zmeura intr-o forma dreptunghiulara de chec si pune-o la congelator pana ce se ingheata bine.
- Pentru parfait de ciocolata: Incalzeste laptele cu zaharul tos, pana ce acesta se dizolva. Ia de pe foc si adauga cicolata rupta in bucati mici. Las-o pana incepe sa se topeasca. Amesteca bine, sa se topeasca toata ciocolata. Lasa amestecul sa se raceasca.
- In amestecul de ciocolata pune restul de smantana si 1 cutie mascarpone. Mixeaza bine, pana ce inghetata e omogena. Pune amestecul in masina de inghetata, conform specificatiilor. Toarna parfait-ul de ciocolata peste cel de zmeura si lasa la congelat.
- Inainte de servire se tine inghetata 1/2 de ora la frigider. Se taie felii.