Parfait De Pepene Galben
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
...fructul meu preferat :))
...de fapt pe-aceeasi pofticioasa unda cu lubenita, din care m-as infrupta non-stop :P (o idee ar fi aici)
Parfait-ul a iesit fooooarte bun, atat de bun incat s-a dus intr-o jumatate de zi si inc-o dimineata, hi, hi...
Ingrediente:
- 500 g. pepene galben
- 180 g. zahar
- 150 ml. lapte
- 1 ou
- 500 ml. frisca lichida
- 2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
Se amesteca zaharul, zaharul vanilat cu laptele si oul batut usor; se pune compozitia rezultata la fiert, amestecand mereu pana incepe sa se ingroase compozitia (cca. 5 minute)
Se da apoi vasul la o parte si se lasa la racit.
Se adauga pepenele, facut piure sau taiat bucatele foarte mici si se amesteca. Se toarna apoi frisca batuta amestecand usor cu o lingura de lemn sau spatula.
Parfait-ul se toarna intr-o forma de chec si se pune la congelator. Dupa vreo 3, 4 ore, il scoateti si il amestecati energic, pentru a nu face ace de gheata.
P.S. O alta idee racoritoare cu pepene gasiti aici: Bautura cu pepene :)