Parfait De Fructe Si Ciocolata
articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
cea mai buna inghetata home-made! absolut de vis!
la pozat :D
mic dejun cu inghetata? de ce nu? ;)
am privit zmeura in ochi :D
si acum...
Ingredientele:
(10 portii)
400 gr fructe ( eu am pus 200 gr. cirese fara samburi; 200 gr. zmeura)
1 plic vanilie concentrat
2 plicuri zahar vanilescu
400 ml lapte
5 galbenusuri
100 gr. zahar
4 linguri rom (alb - preferabil)
100 gr. ciocolata alba
250 ml. frisca
150 gr. mascarpone
4 linguri ciocolata rasa (alegeti o ciocolata buna, eu aveam una cu aroma de cafea in frigider)
50 gr. nuci sau alune de padure prajite apoi tocate
laptele se amesteca impreuna cu vanilia... eu l-am incalzit putin...
galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si romul...
apoi laptele caldut se toarna in fir subtire...
toata compozitia se pune intr-un vas... pe bain marie si amestecati constant... pana scade...nu o lasati sa clocoteasca ci sa scada incet la foc amestecand constant...
intre timp am pregatit tava... (una de chec)... pe care am udat-o cu cativa stropi de apa ca sa se lipeasca bine folia alimentara...
am batut frisca lichida... si cand a fost gata am dat-o la frigider..
crema e gata cand capata o consistenta cremoasa dar subtire... incercati pe dosul lingurii...
cand crema e gata am adaugat si ciocolata alba maruntita si am amestecat constant pana aceasta s-a incorporat...
crema se da la racit...
iar cand e rece i se adauga pe rand... mascarponele... mixati bine...
apoi frisca pe care am scos-o rece de la frigider ca era mai batoasa...
se incorporeaza cu lingura de lemn si nu cu mixerul...
apoi am adaugat ciocolata rasa...
apoi se adauga nucile/alunele maruntite...
la final se adauga fructele...
amestecati usurel...
am turnarnat in tava ...
bineintele ca am 'linchit' blidul :))) asa cum spunea mama...
se da la congelator minim 4 h...
apoi se rastoarna pe o tava... eu ma invarteam pe langa tava ca... nu iesea neam...
mi se lipeau degetele de tava =)))
folia se da la o parte desigur...
si iaca fantezia :d
mmmm....
uite asa, mai aproape...
Pofta maxima si extrema! va spun sincer e cea mai buna inghetata home-made!