Parfait De Fructe Si Ciocolata

articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
cea mai buna inghetata home-made! absolut de vis!
la pozat :D



Ingredientele:
(10 portii)
400 gr fructe ( eu am pus 200 gr. cirese fara samburi; 200 gr. zmeura)
1 plic vanilie concentrat
2 plicuri zahar vanilescu
400 ml lapte
5 galbenusuri
100 gr. zahar
4 linguri rom (alb - preferabil)
100 gr. ciocolata alba
250 ml. frisca
150 gr. mascarpone
4 linguri ciocolata rasa (alegeti o ciocolata buna, eu aveam una cu aroma de cafea in frigider)
50 gr. nuci sau alune de padure prajite apoi tocate



apoi laptele caldut se toarna in fir subtire...




cand crema e gata am adaugat si ciocolata alba maruntita si am amestecat constant pana aceasta s-a incorporat...

iar cand e rece i se adauga pe rand... mascarponele... mixati bine...

se incorporeaza cu lingura de lemn si nu cu mixerul...




amestecati usurel...

bineintele ca am 'linchit' blidul :))) asa cum spunea mama...

apoi se rastoarna pe o tava... eu ma invarteam pe langa tava ca... nu iesea neam...
mi se lipeau degetele de tava =)))

si iaca fantezia :d



Pofta maxima si extrema! va spun sincer e cea mai buna inghetata home-made!