Parfait De Banane Cu Ciocolata
articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un desert ideal pentru zilele caniculare !!!!!
Ingrediente pentru 4 portii:
1 ou
2 galbenusuri
100g zahar
1/2 lingurita coaja de portocale rasa
1 plic zahar vaniliat
1 lingura rom ( sau esenta de rom)
2 banane
2 linguri suc de lamaie
40 g ciocolata rasa
500ml frisca
Mod de preparare:
Oul impreuma cu cele doua galbenusuri se bat cu mixerul. Se fierbe cca. 1 minut, un sirop din zahar si 50 ml apa. Se adauga la oua, amestecand. Se introduce vasul intr-o baie de gheata si se bate cu mixerul pana ce se raceste.
In compozitia de parfait rece se inglobeaza esenta de rom .
Se decojesc bananele, se paseaza si se amesteca imediat cu suc de lamaie. Se inglobeaza in compozitia de parfait, impreuna cu ciocolata rasa.
Se bate frisca si se inglobeaza. Se aseaza compozitia intr-o forma tapetata cu folie transparenta si se da la congelator peste noapte. se rastoarna parfaitul felii.
Se serveste cu sos de ciocolata sau vanilie si cu fructe de padure proaspete sau congelate!
Pofta buna!!!