Parfait Cu Fructe De Padure (ice Cream Parfait With Berries)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
ce poate fi mai bun vara decit ceva usor dulce si racoritor?mda,am putea enumera o serie intreaga de produse ,dar inghetatoholicii vor opta pentru parfait-ul meu ,nu credeti?
de ce parfait?pentru ca nu am masina de inghetata si nici nu am rabdare sa tot scot un bol din congelator si sa tot amestec in el si sa previn formarea acelor de gheata.si nici timp,la drept vorbind...de aceasta data parfait-ul meu a capatat forma unui tortulet,cu care am intimpinat musafiri in trecere,veniti de la drum lung ,intr-o zi calduroasa...mare lucru,la cite ploi au fost si au sa mai vina...
ingrediente:
-300ml frisca(eu o fac din smintina 30% grasime ,batuta cu un pic de zahar),
-150 grame fructe de padure(amestecate:zmeura,afine,mure),+extra pentru decor,
-150 grame de zahar brun,
-2 albusuri de ou,
-citiva biscuiti,10-12,depinde de ce forma si marime alegeti voi .
zaharul se pune la fiert cu 100 ml apa,amestecam ca zaharul sa se dizolve, din momentul fierberii mai lasam 3-4 minute,dupa care adaugam acest sirop in fir extrem de subtire,cu mixerul la turatie maxima ,peste albusurile batute spuma cu un praf de sare.mixam in continuare pina se raceste compozitia,dupa care adaugam fructele zdrobite cu mixerul vertical si frisca batuta.tapetam cu folie alimentara o forma de tort cu inel detasabil,de 20 cm,o captusim cu biscuiti si turnam compozitia,deasupra ornam cu fructe si dam peste noapte la congelator.
o felie si pentru voi,
enjoy!