Parfait Cu Dulceata De Zmeura
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
am purces sa prepar acest parfait pentru ca micutului meu se pare ca-i place inghetata...vrea zilnic,si atunci am decis ca ar trebui sa execut in casa acest desert...efectul nu a fost cel scontat,s-a bucurat...dar nu pot sa spun ca l-a si savurat. a papat,dar nu cu incintarea si viteza pe care le avea cind inghitea E-uri...:))) nu-i nimic,noi l-am savurat,impreuna cu bunicii si a fost un desert care a ajuns citeva zile bune...
Mod preparare:
mai intii am batut frisca si am dat la rece...apoi am pus zaharul ,amestecat cu 100ml apa rece la fiert,cind a a juns la punctul de fierbere am mai lasat 3-4 minute,iar siropul fierbinte l-am turnat in fir subtire peste cele 2 albusuri batute cu un praf de sare.am tot mixat asa pina cind s-a racit toata compozitia.apoi am amestecat cu frisca si cu dulceata de zmeura.dupa care am repartizat in vreo 20 de cornete mici:
iar surplusul intr-o cutie de plastic,in care am mai pus ceva dulceata si fulgi de migdale drept topping:
am transferat totul in congelator pina a doua zi,cind iata:
enjoy!
Reteta recomandata de Alison-Trials.blogspot.com