Papusi Pascale
Sursa Papusi pascale
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Anul acesta am facut pentru prima data papusele cu ou, deh... obiceiuri din Calabria, asa ca in loc de piine, pe masa am avut aceste papusele, bineinteles facute cu aluat de piine (reteta de la piine elvetiana)
Ingrediente:
* 500 g faina
* 20 g drojdie proaspata
* 250 ml lapte
* o lingurita sare
* o lingurita zahar
* un ou
* 80 g unt
* un galbenus + 2 lingurite lapte (pentru uns)
* 5 oua fierte (cite unul pentru fiecare papusa)
Am amestecat drojdia cu zaharul, iar cu o lingurita am frecat pina s-a topit zaharul si s-a topit drojdia. In cuva masinii de facut piine am pus faina cernuta, apoi am adaugat drojdia, untul topit dar caldut, oul zbatut foarte putin la care am adaugat un pic de lapte cald pentru ca oul era de la frigider, am adaugat apoi tot laptele cald si am inceput sa framint aluatul. Dupa ce s-au amestecat bine ingredientele adaugam si sarea. Lasam aluatul la dospit timp de o ora, bineinteles ca acoperim cu o folie ca sa aiba caldura aluatul.
Am impartit aluatul in cinci bucati (mi-a mai ramas o bucatica din care am facut un baton impletit).
Cu o bucata de aluat am facut un snur mai grosut, pe care l-am strins un pic, ca sa-i dau forma de cap, iar din cealalta bucata am facut un snur mai lung si mai subtire. In bucata mai groasa am facut o micuta operatie
in care am pus oul , iar cu cordonul l-am "imbratisat", am pus doua boabe de piper in locul ochilor si partea de jos am taiat-o in forma de picioare... adica i-am facut si citeva degete...
Lasam din nou la dospit circa 30 de minute, le ungem cu galbenusul amestecat cu lapte (la asta se poate renunta, ca oricum se rumenesc bine)
si bagam tava in cuptorul preincalzit 190 grade, pentru circa 20-25 de minute.