PaprikaȘ De VitĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
O mâncare ungurească pe care românii au asimilat-o în meniurile lor.
Ce îţi trebuie pentru 4 porții (poza 1)
- 400 gr de mânzat
- 2 cepe
- suc de roșii
- sare, cimbru, boia iute
pentru găluște
- un ou mediu
- 70 gr de făină
Plan de lucru:
- punem la călit carnea tăiată în fâșii subțiri și ceapa tocată mărunt (poza 2)
- după 2-3 minute presărăm cimbru (poza 3), mai lăsăm câteva secunde iar apoi adăugăm apă cât să acopere ceapa și carnea (poza 4). Condimentăm și lăsăm să fiarbă.
- pregătim găluștele. Batem oul (poza 5) și îl amestecăm cu făina (pozele 6 și 7)
- turnăm niște suc de roșii în mâncare (poza 8 )
- luăm compoziție de găluște cu lingurița și o aruncăm într-o oală cu apă clocotită (poza 9). Lăsăm găluștele să fiarbă acolo cinci minute, iar apoi le transferăm în paprikaș (poza 10). Mai lăsăm să fiarbă 10 minute (poza 11)
- tocăm niște frunze de busuioc (poza 12)
- poftă bună! (poza 13)
Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 3 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita