Papricas De Pui
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Demult nu am mai mancat papricas, cred ca de cand eram mica, asa ca sambata am facut reteta. Nu-i o chestie speciala , e o tocanita de pui cu galuste de faina ( care in cazul meu sunt cam mari, ca nu am avut rabdare sa le fac mai mici :)). Reteta de mai jos e o combinatie intre o reteta dintr-o carte de bucate si ce mi-a spus mama la telifon :).
Ingrediente:
- 1 pui ( fara partile pentru supa )
- 2-3 fire de ceapa verde
- 1 1/2 lingura boia dulce
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingura rasa faina
Pentru galuste:
- 1 ou
- aprox 5 linguri faina
- 10 linguri apa
- 2-3 stropi ulei
- putina sare
Taiem buiul bucati si il prajim impreuna cu ceapa tocata marunt pana incepe sa se rumeneasca ( puiul).
Adaugam boia, faina , amestecam si completam cu apa pana cand carnea este aproape acoperita. Punem sare, piper si lasam sa fiarba.
Cand carnea este fiarta preparam galustele.
Batem putin oul cu sare , putin ulei si adaugam treptat apa alternand cu faina . Trebuie sa obtinem un aluat putin mai moale. Intr-o cratita punem apa cu putina sare si lasam sa dea in clocot. Luam cu lingurita din aluat putin si punem in apa care fierbe. Trebuie ca galusca sa se ridice imediat la superafata. Daca nu se ridica , mai adaugam apa in aluat .
Procedam la fel si cu restul de aluat si lasam sa fiarba 3 minute ( atentie cresc la fiert). Ideal ar fi sa le faceti cam cat un bob de fasole mai mare.
Scoatem galustele cu o spumiera si le punem in sos.
Lasam sa mai fiarba putin la foc mic si servim.