Papricas De Pui (tocana De Pui Cu Galuste De Faina)
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta reteta delicioasa am gasit-o pe blogul Deea's small kitchen, care ne-a incantat foarte tare si abia asteptam sa mai repetam experienta culinara.
Ingrediente tocanita:
- 2 pulpe intregi de pui
- 2 cepe
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita boia iute
- 5 catei usturoi
- sare, piper, 1 frunza de dafin
- doua linguri de otet
- patrunjel
- doua linguri bulion sau trei rosii mari maruntite sau o cutie de rosii in bulion
Ingrediente galuste:
- 2 oua
- o lingura smantana sau o lingura din sosul de la tocanita
- 5 linguri cu varf de faina
- patrunjel
- sare, piper
Carnea se curata de fulgi, tartita si plamani, se fierbe in apa cu sare 20 minute. Se dezoseaza, se arunca oasele si pielita. Se pastreaza supa in care a fiert. Se condimenteaza cu boia si piper.
Ceapa tocata se caleste in doua linguri de ulei, impreuna cu boia dulce si iute.
Se adauga bucatile de carne si se prajesc putin, pentru a fi mai aromate. Daca este nevoie completam cu putin ulei.
Se stinge cu doua pahare din supa in care a fiert (nu mai mult). Adaugam bulionul, frunza de dafin si usturoiul presat. Din sos punem un polonic intr-un castron si amesteca energic cu o lingura de faina. Dupa care turnam inapoi peste tocanita, astfel obtinem un sos mai gros.
Pentru galuste batel doua oua cu sare, piper, smantana sau sos de la tocanita, le amestecam cu 5 linguri de faina. Putem pune in compozitie si putin patrujel tocat foarte marunt.
Intre timp punem inapoi pe foc supa de pui ramasa. Formam cu o lingurita uda (o inmuiem in aceast apa) galustile si le scufundam in oala cu supa fierbinte.
Cand se ridica si devin pufoase le scoatem cu o paleta si le punem peste tocanita. Acrim cu otet sosul. Adaugam patrunjelul tocat si lasam galustele sa se imbibe cu sos si arome. Se poate servi calda, alaturi de un ardei iute si un pahar de kefir :-)