Papricas De Pui Cu Galuste De Faina
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mod de preparare
Galustele:
Oul se bate cu sare si piper si cu 2 linguri de apa rece,
apoi se adauga treptat faina pana se formeaza un aluat nelipicios,ca cel de paste fainoase.
Aluatul se aplatizeaza cu palma si se rup galusti atat cat prindeti intre aratator si degetul mare.
Papricas:
Carnea se proportioneaza,se sareaza si se pipereaza si se frige intr-o tigaie cu putin ulei.Cand este bine rumenita se scoate pe o farfurie.Daca a ramas prea mult ulei in cratita,se mai ia o parte din el si in restul se adauga ceapa si ardeiul tocate marunt,
apoi se adauga boiaua si carnea.
Se acopera totul cu apa calda si se lasa la fiert cu capac aprox 20 min,
apoi se adauga galustele si apa calda daca mai este nevoie si se mai fierbe 15 min.La fnal se amesteca 1 lingura de faina cu 2 de smantana si 1 lingura de papricas si se omogenizeaza,apoi se toarna in fir subtire in cratita amestecan energic.Se mai tine pe foc pana se ingroase putin compozitia!
Se serveste cu patrunjel verde!
Oul se bate cu sare si piper si cu 2 linguri de apa rece,
apoi se adauga treptat faina pana se formeaza un aluat nelipicios,ca cel de paste fainoase.
Aluatul se aplatizeaza cu palma si se rup galusti atat cat prindeti intre aratator si degetul mare.
Papricas:
Carnea se proportioneaza,se sareaza si se pipereaza si se frige intr-o tigaie cu putin ulei.Cand este bine rumenita se scoate pe o farfurie.Daca a ramas prea mult ulei in cratita,se mai ia o parte din el si in restul se adauga ceapa si ardeiul tocate marunt,
apoi se adauga boiaua si carnea.
Se acopera totul cu apa calda si se lasa la fiert cu capac aprox 20 min,
apoi se adauga galustele si apa calda daca mai este nevoie si se mai fierbe 15 min.La fnal se amesteca 1 lingura de faina cu 2 de smantana si 1 lingura de papricas si se omogenizeaza,apoi se toarna in fir subtire in cratita amestecan energic.Se mai tine pe foc pana se ingroase putin compozitia!
Se serveste cu patrunjel verde!