Papricaş De Pui Cu Ciuperci
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
4 pulpe de pui, 300 gr ciuperci champignon, 1 ceapă mare, 4 linguri de smântână, 2 linguri de ulei, 1 lingură de făină, boia, sare.
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se taie mărunt.
Într-o oală se pune uleiul la încins, la foc mic, se pune ceapa, se lasă la călit până devine sticloasă.
Se presară puţină boia şi se amestecă.
Se pun bucăţile de carne şi se lasă la prăjit până devin rumene, pe ambele părţi.
Apoi se toarnă apă şi se lasă la fiert, la foc potrivit.
Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie.
Peste carne, în oală, se adaugă ciupercile, se condimentează cu sare şi se lasă la fiert până ce carnea şi ciupercile sunt fierte şi apa a scăzut.
Se prepară un sos din făină şi smântână omogenizându-se cu grijă astfel încât să nu rămână cocoloaşe de făină.
Sosul se toarnă în oală, se amestecă şi se lasă la fiert încă 2-3 minute.
Se potriveşte de sare şi
se serveşte ca atare, cu mămăliguţă sau macaroane.
Poftă bună!