Papricas De Ciuperci Cu Cartofi Natur
articol scris de Tunde blog dr-tunde-pantea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sambata am avut grill party de ziua bunicii ... asa ca eu am facut papricas la ceaun ... a iesit o delicatete ...
Ingrediente:
- 1 kg de ciuperci
- 2 cepe mijlocii
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de boia
- 150 ml suc de rosii
- 2 cuburi de legume (knor)
- piper, sare, rosmarin, busuioc - dupa gust
Pt cartofi - 5-6 cartofi mari
- o legatura de patrunjel
Se curata ciupercile de coaja, se spala bine si se taie felii,
ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt ... luam ceaunul (sau oala)punem 2 linguri de ulei si punem pe foc, cand uleiul este incins se pune ceapa si usturoiul tocat marunt ... si se caleste bine,
cand este gata se pune peste feliile de ciuperci ... se invarte de cateva ori,
dupa care adaugam boia, se amesteca bine
si cand ciupercile au scazut un pic din volum adaugam peste sucul de rosii si cuburile de legume ...
se pune capacul si se lasa sa fiarba bine... cand ciupercile s-au inmuiat se gusta si se condimenteaza dupa gustul fiecareia cu sare, piper, rozmarin si busuioc ... se fierbe inca 2 min si se ia de pe foc.
Se curata cartofii, se taie cuburi, se fierbe in apa cu sare ... cand este gata se arunca apa de pe cartofi, se pune 2 linguri de ulei de masline si patrunjelul verde tocat ... se amesteca bine.
Se serveste cald cartofii cu papricasul de ciuperci.
Este o masa delicioasa pt zilele de amidon (rinas 90) ... ingredientele de mai sus sunt pentru 2 persoana pt o masa de pranz si cina.