Papricas Cu Carne De Pui
Sursa Papricas cu carne de pui
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Aceasta mancare este specifica Ardealului si se face cu orice fel de carne. In retetele clasice, se foloseste boia de ardei, dar eu incerc macar pe perioada de vara, sa o inlocuesc cu mirodenii proaspete, noua ne plac si sunt grozave!
1kg carne de pui cu os
1kg cartofi roz
1 morcov
1 telina
1 lingura ulei
2 cepe mari
2 ardei kapia, copti
1 lingurita chimen
Tarhon proaspat
rozmarin proaspat
sare
piper
Frunze de marar pt décor
Mod de preparare: Luam puiul si-l maruntim, il spalam bine si-l dam deoparte. Curatam morcovul si telina, le spalam si le taiem cubulete. Procedam la fel cu ceapa si o taiem marunt. Ardeii ii curatam de cotor si seminte si ii taiem feliute. Cartofii curatati si spalati, ii taiem pe lung in 4 sau 6 bucati functie de marime.
Punem intr-o cratita sau oala uleiul la incins. Adaugam ceapa , apoi carnea si amestecam bine. Lasam cam10’ amestecand din cand in cand sa nu se arda. Punem zarzavatul, mirodeniile si cartofii, mai lasam 10’, adaugam si ardeiul copt , apoi complectam cu apa, pana la nivelul cartofilor. Mai asezonam cu sare si piper, punem capacul si lasam la fiert cam 25-30’ (pana cartofii sunt patrunsi si carnita s-a fiert).
Sevim cu marar verde ca décor si alaturi de un castronel cu muraturi.
Pofta buna!