contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pappardelle Cu Mazăre, Chives și Pui Tras La Tigaie - Pappardelle Pasta With Chicken And Peas

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Să trăiască italienii și pastele lor...
Preparatele care conțin paste sunt câteodată life-savers atunci când ai o foame de lup și nu prea mult timp la dispoziție. Să nu mă înțelegeți greșit: chiar dacă nu este necesar mult timp pentru prepararea lor, nu trebuie să sacrificați calitatea în favoarea vitezei. Și dacă mai vine și un pahar de vin totul e ca și rezolvat.
Vorba italianului care a inventat pastele :"O masă fără vin este ca o zi fără soare".
 Poate pentru el . . . muahahaha

250 gr. Pappardelle
legume proaspete :1 morcov, 1/4 țelină, 4 fire ceapă verde
50 gr. mazăre ( dacă nu aveți proaspătă , merge și congelată )
1 piept de pui
1 cățel de usturoi
1/2 legătură frunze de pătrunjel
5-6 fire de chives
1/2 pahar de supă de legume ( sau apă )
2 linguri de ulei extravirgin de măsline
sare
piper verde
 


Fierbeți pastele în multă apă clocotită cu sare.
Se taie puiul în fășii sau bucățele și se trage în tigaie, cu puțin ulei de măsline. Se adaugă sare și puțin piper, după gust. Când este gata se pune deoparte.


Curățați legumele și tăiați-le în cuburi. Într-o tigaie, puneți la călit amestecul de legume în vreo 2 linguri de ulei de măsline, împreună cu un cățel de usturoi zdrobit. Usturoiul îl îndepărtați când legumele sunt gata. Adăugați apoi mazărea, amestecați și lăsați câteva minute să-și dezvolte aroma, 


apoi turnați supa fierbinte și presărați deasupra pătrunjel tocat. Amestecați și lăsați să fiarbă vreo 10 minute, până legumele sunt fierte și scade supa.
Scurgeți pastele și adăugați-le peste legume împreună cu puiul și amestecați .
 Se servesc fierbinți, asezonate cu piper verde proaspăt măcinat și chives mărunțit. 






V-am spus că nu e greu , așa că la crătiți cu voi !!! 

Poftă bună !!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!