contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pappardelle Cu Galbiori

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


De cand am dispozitivul de paste pentru KA meu, il folosesc cu indarjire.Ce paste pot fi mai bune decat pastele facute in casa cu oua de tara ? Papardelele sunt niste paste late de 2-3 cm, mi-a placut intotdeauna forma lor, dar prin magazinele noastre nu se gasesc, sau n-am gasit eu, asa ca mi le-am facut singura. Cat despre galbiori , cred ca am mai spus pe aici pe undeva, ca sunt ciupercile mele preferate si cum am gasit la Lidl proaspete si scumpe, am facut o extravaganta si am cumparat.Acu'sa vedeti ce a iesit.
INGREDIENTE :
-300 g papardele sau ce fel de paste va plac
-300 g galbiori proaspeti feliati
-3 catei mari de usturoi
-1/4 de lingurita fulgi de ardei iute sau dulce
-6 rosii mici taiate sferturi, sau 12 rosii cherry
-6 frunze verzi de busuioc
-1/2 legatura de patrunjel
-sare,piper dupa gust
-cateva picaturi de ulei cu trufe (optional)

MOD DE PREPARARE:
1.Se fierb pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, sau se fac in casa din 3 oua si 300 g faina si un pic de sare.
2.Intr-o tigaie incapatoare, sau intr-o cratita, se calesc usturoiul si 2 frunze de busuioc tocate, apoi se adauga ciupercile si se lasa pana scade apa continuta, dupa care se adauga rosiile feliate, se asezoneaza cu sare si piper  si se mai gatesc un minut.Se adauga pastele fierte si scurse, se amesteca usor si dupa 30 de secunde se inchide focul.Se mai asezoneaza daca este nevoie.
3.Se servesc presarate cu busuioc si patrunjel verde tocat si stropite cu cateva picaturi de ulei cu trufe.




Pofta buna !