Pappardelle Cu Dovlecei Tricolori
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa parerea mea,cele mai bune paste sînt cele pregatite simplu,rapid,cu putine ingrediente.Daca mai folosim si ingrediente de calitate,cu atît mai bine.Pastele cu dovlecei se numara printre favoritele mele,si ocupa un loc fruntas în top cinci.Urmate de cele cu ciuperci,ca de exemplu Tagliatelle cu ciuperci sau Pastele cu sos de rosii si ciuperci.Cred ca pastele cu ciuperci îmi plac mai mult...sau cele cu dovlecei?Hmmm...nu ma pot decide.Pastele cu mousse de dovlecei,o alta reteta pe care o ador.Fiica-mea o considera cea mai tare inventie de la descoperirea dovlecilor.
Ingrediente:
- dovlecei tricolori,feliati pe lungime
- usturoi,feliat fin
- ulei de masline
- sare de mare
- verdeturi uscate(am folosit din nou amestecul meu de sare marina cu mirodenii)
- paste(am folosit pappardelle proaspete)
am presarat sare de mare cu verdeturi uscate,
am adaugat usturoiul feliat,am stropit cu ulei de masline,
si am dat tava sub gratarul cuptorului cîteva minute pîna au început a se rumeni.
În timp ce se rumeneau dovleceii,am fiert pastele în apa cu sare timp de 3 minute.
Le-am strecurat de apa,le-am amestecat cu pappardele proaspete,
si am servit cu mare pofta!