contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pappardelle Cu Ciuperci, Lămâie şi Pătrunjel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Noi încă ne mai refacem după Paști.  Aşa că încă gătesc fără carne... sau mai bine spus fără prea multă carne... Hmmmm , ce ziceți de-o cină fff ușor de pregătit și fff delicioasă sau poate fi și prânz
Am folosit aşa după ochi :
 cam 10  ciuperci
     3 linguri de ulei de măsline
     1 cățel de usturoi, zdrobit ( pe care l-am îndepărtat la sfârșit)
     1 - 2  ardei iuți mici și uscați , pisați sau foarte fin tocați
     sare și piper negru proaspăt măcinat
     suc de la 1/2 lămâie
     1 pachet ( 250 gr.) Pappardelle
     un pumn mic de parmezan ras
     1 pumn de frunze de pătrunjel proaspăt, tocat 

   puțin unt 
 
În primul rând  gătiți pastele în apă clocotită cu sare până devin "al dente" .
 Se curăță ciupercile de orice mizerie, încercați folosind o pensulă de patiserie. Se taie ciupercile în felii subțiri sau în jumătate, în funcție de ciupercile folosite. Se pune uleiul de măsline într-o tigaie foarte fierbinte şi se adaugă ciupercile.

Prăjiți ciupercile la foc rapid, bălăngănind aşa din când în când tigaia, apoi adăugați usturoiul strivit şi ardeiul iute, cu un vârf de cuţit de sare. Continuați bălăngănitul tigăii pe foc rapid încă vreo 4-5 minute. Apoi îndepărtați de pe foc şi stoarceți lămâia deasupra. Asezonați după gust.

Pastele fierte și scurse se adaugă peste ciuperci împreună cu parmezanul, pătrunjelul tocat şi puțin unt. Amestecați ușor, astfel încât aromele să se combine.
 Serviți pastele fierbinți, presărând în plus mai mult pătrunjel și parmezan.
Să mâncați cu poftă !!!
 
 
De abia aștept să înceapă sezonul la ciuperci deoarece această rețetă se poate realiza cu orice tip de ciuperci.

Adaptare după o rețetă de Jamie Oliver.
Mulţumesc pentru vizită !!!!