Papicas De Pui
Sursa Papicas de pui
articol scris de ely.sium blog alexasflavours.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un deliciu culinar care imi trezeste amintiri placute din perioada copilariei mele pe cand petreceam sarbatorile de iarna sau vacantele de vara cu neamurile din Ardeal.
Ingrediente:
- 7-8 pulpe de pui
- 2 cepe medii
- 1 ardei verde
- 2 rosii
- 2 linguri de faina
- 3 linguri boia de ardei dulce
- 1 lingurita boia de ardei iute
- 2 linguri smantana
- ulei
- sare, piper
- patrunjel
Se spala pulpele de pui,, se sterg cu un prosop de hartie si se pun la prajit la foc mediu pana se rumenesc.
Dupa ce s-au prajit se scot, se pun deoparte si se prajeste ceapa tocata marunt.
Mai reducem cantitatea de ulei din cratita daca este prea multa inainte de a adauga ceapa.
Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga faina si boiaua si se mai prajeste 2-3 minute amestecand continuu.
Se stinge apoi cu apa fiarta, se pune si carnea, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la fiert 20 de minute la foc mediu.
Se scot bucatile de pui pe o farfurie, se adauga 2-3 linguri de smantana in sos, se pune la loc carnea ,se mai lasa cateva minute la fiert,se presara patrunjelul tocat si se stinge focul.
Eu am servit cu galuste de faina.
O bunatate de mancare!