Papanași
Sursa Papanași
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ăsta e cel mai tare desert! Pe bune!
Rapid, gustos și arătos până la urmă...
Totul a pornit de la provocarea lunii aprilie făcută de Ama. Blogul care mi-a revenit a fost din nou Pasiune și culoare. Mi-am ales rețeta imediat ce Johanna a postat-o: PAPANAȘI.
Dar nu orice papanași, ci din aceia brânzoși cum îmi făcea mama când eram mică și mâncam până ce mi se făcea rău. La propriu. Îmi plăceau fierbinți cu mult zahăr pe ei ...
Ca să vă mai atrag cu ceva: la ora 19.30 m-am apucat de treabă. La 20.30 Natalia mâncase doi, prietenul ei unul, soțul meu vreo trei, iar eu ... iar eu ... restul (acum chiar îmi vine să plâng).
Ingredientele:
- 300 gr brânză de vaci
- 2 ouă
- 3 linguri de făină (45 gr) - cred că data viitoare voi pune vreo 60 gr
- un plic zahăr vanilat
- un vârf de cuțit de bicarbonat sodiu - stins cu zeamă de lămâie
- sare
Amestecate în ordinea următoare: bătut ouă cu sare, adăugat brânza, cernut făina și pusă și zeama cu bicarbonat.
A ieșit un aluat moale:
M-am distrat cu el făcând guguloaie pe o farfurie cu făină. Am încercat să preiau cât mai puțină făină în plus. După ce prindeam „chifetaua” pe palme, scuturam surplusul.
Partea asta a fost imposibil de surprins în fotografie: eram ... chiar albă :)))).
La prăjit în ulei de palmier întâi pe o parte, apoi pe cealaltă.
Am scos papanașii pe hârtie care să absoarbă uleiul.
În timpul primei ture de prăjit am amestecat niște smântână cu un praf de sare, un plic de zahăr vanilat și zahăr „pe gustate” și am scotocit după dulceața de căpșuni (e preferata Nataliei).
Asamblarea: floare la ureche.
MINUNAT!
Mulțumesc, Johanna, pentru „madelaine”-a lui Proust pe care mi-ai oferit-o.
Mulțumesc, Ama, pentru provocare, pentru înțelegere și scuze de întârziere. Grea lună Aprilie 2012 ăsta!