Papanasi
Sursa Papanasi
articol scris de v-retete.blogspot.co blog v-retete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
300 gr branza de vaci (eu am avut Covalact la cutie cu smantana)
2 oua
100 grame zahar
300-350 gr faina ( depinde de branza)
o esenta de vanilie
2 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
ulei pentru prajit
smantana si dulceata pentru servit
Mod de preparare:
Punem toate ingredientele intr-un vas mai putin faina si le amestecam apoi adaugam faina treptat, trebuie sa iasa un aluat nu prea moale dar nci prea tare sa-l putem modela usor si sa nu se lipeasca de maini.
Luam jumatate din aluat pe care o intindemnu foarte subtire c-am de grosimea unui deget, pe masa de lucru tapetata cu putina faina, taiem cerculete cu un pahar apoi cu un dop de la ulei mai facem cate un cerculet in mijloc sau cu degetul incercam sa facem o gaurica nu prea mare. Punem ulei destul intr-un vas incapator si-l lasam sa se incinga bine, cand punem primul papanas trebuie sa sfaraie. Papanasi se lasa pana capata o culoare maronie placuta se scot pe un servetel si se servesc cu smantana si dulceata.
PS: Cresc foarte frumos chiar daca se intind cu sucitorul, am tot vazut retete in care se recomanda a nu se folosi sucitorul, gresit ai mei au crescut foarte frumos. Poza de final nu prea mi-a reusit mie dar promit ca mai fac o tura si voi schimba poza :).