Papanasi
Sursa Papanasi

articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Eu am facut cantitatile la jumatate, si mi-au iesit 6 gogosele, care au fost mai mult decat suficiente ptr mine si iubitul meu.
Ingrediente:
100
g branza dulce de vaci
2
linguri rase zahar
1
ou
½
lingurita bicarbonat
1
zahar vanilat
1
praf de sare
50
- 60 g faina
Am
amestecat bine oul batut cu zaharul, apoi am adaugat branza de vaci sfaramata,
bicarbonatul, sarea, zaharul vanilat. Am amestecat bine, apoi am adaugat faina
in ploaie, amestecand cu mana pana se formeaza un aluat usor de modelat.
Cu
maine infainate am impartit aluatul in 6 bucati, pe care le-am facut bile. Am
aplatizat bilele cu mana, apoi am facut cate o gaura in mijlocul fiecarei
bilute.
Intr-o
cartita, am pus suficient ulei de incins, prajind papanasii pe ambele parti, la
foc mic, fara insa a-i arde.
I-am
servit cu dulceata de visine si smantana.
Pofta buna va doresc!Multumesc Licuta ptr reteta!! Pupici!