Papanasi
Sursa Papanasi
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cum sa incep... sotul meu ma bate la cap de-o saptamana sa-i fac papanasi, eu care tot incerc sa nu mai mananc seara am zis nu, dar ce sa fac daca si mie imi plac asa de mult si nu am mai mancat de ceva timp. Am cautat retete pe net dar pana la urma am ajuns tot la cartea de bucate de la mama. De ce? Pentru ca retetele care le-am gasit aveau prea multa faina in compozitie. Asta e parerea mea :). Gata cu povestile, scriu reteta , nu vreau sa va plictisesc .
Ingrediente:
250g branza de veci, pardon vaci :))
2 linguri de zahar
2 oua mici
1 plic zahar vaniliat
4 linguri faina ( cu varf)
1 varf de cutit bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
mai avem nevoie de faina, ulei,
smantana acrisoara, dulceata de visine, zahar pudra
Frecam bine branza de vaci cu galbenusurile, zaharul si zaharul vaniliat. Adaugam faina , bicarbonatul si albusurile batute spuma. Puteti pune ouale intregi dar papanasii iasa mai pufosi daca adaugati albusurile spuma. Rezulta un aluat destul de moale.
Luam cu lingura din el , punem pe planseta cu faina si modelam papanasi astfel; facem o bila apoi o turtim si cu degetul sau coada de la lingura o gaurim. Nu o sa va fie foarte usor pentru ca aluatul este destul de moale, eu am incercat sa adaug cat mai putina faina la modelat.
Prajim papanasii in ulei incins si apoi ii scoatem pe un servet de hartie.
Servim fierbinti cu smantana si dulceata de visine.
Sunt foarte pufosi, mi-au iesit 9 bucati, puteti sa-i faceti mai mari sau mai mici dupa cum preferati.
PP