contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Papanasi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sunt fericita ca ma numar printre cei care inca mai primesc produse proaspete de la tara. A fost cazul unei branzici moi primite de la mama pe care nu am reusit sa o mancam ca atare si am hotarat sa o transform in papanasi. Se fac foarte rapid si sunt numai buni pentru un desert de week-end. Tot ce ne trebuie este:
aprox 500 g branza de casa proaspata
4 oua
1 pliculet de bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
2 pliculete zahar vanilinat
faina cat sa fie o coca elastica si putin lipicioasa
1 praf de sare
ulei pentru prajit
smantana si dulceata pentru servit (merge foarte bine o dulceata mai acrisoara)
Am amestecat bine toate ingredientele pana ce coca a fost asa cum mi-am dorit, apoi, cu mainile infainate am format bilute pe care le-am patruns bine cu degetul in mijloc pentru a le transforma in inele. Le-am prajit in baie de ulei incins la foc potrivit.
Le-am servit cu smantana si dulceata de visine.