Papanasi
Sursa Papanasi
articol scris de Criss75 blog criss75-despremine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Poftiti la papanasi! Calzi, pufosi, cu smantana si dulceata de visine. Deliciosi!
Vine si reteta, numai putina rabdare sa aveti.
-500 g branza de vaci
-250 g faina
-2 oua
-80 g zahar
-coaja rasa de la o lamaie
-1 plic zahar vanilat
-1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
-ulei pentru prajit
Pentru servit:
-zahar pudra
-smantana
-dulceata de visine
200 g faina se amesteca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie. Se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie, branza de vaci si ouale. Restul de 50 g faina pastram pentru a putea lucra mai usor aluatul care e destul de lipicios.
Din aluat formam bile pe care le dam putin prin faina pentru a nu se lipi de masa de lucru cat timp asteapta sa le vina randul la prajit. :) Bilele de aluat le aplatizam, formam cu degetul o gaura in mijloc si le prajim in baie de ulei incins la foc mic. Atentie, sa nu fie focul prea tare pentru ca astfel ele se ard in exterior si raman necoapte in interior. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta, apoi ii pudram usor cu zahar si ii servim cu smantana si dulceata. Eu am facut cateva bilute mai mici care mai apoi au crescut prea mult :), pentru o prezentare mai frumoasa ;)
-500 g branza de vaci
-250 g faina
-2 oua
-80 g zahar
-coaja rasa de la o lamaie
-1 plic zahar vanilat
-1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
-ulei pentru prajit
Pentru servit:
-zahar pudra
-smantana
-dulceata de visine
200 g faina se amesteca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie. Se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie, branza de vaci si ouale. Restul de 50 g faina pastram pentru a putea lucra mai usor aluatul care e destul de lipicios.
Din aluat formam bile pe care le dam putin prin faina pentru a nu se lipi de masa de lucru cat timp asteapta sa le vina randul la prajit. :) Bilele de aluat le aplatizam, formam cu degetul o gaura in mijloc si le prajim in baie de ulei incins la foc mic. Atentie, sa nu fie focul prea tare pentru ca astfel ele se ard in exterior si raman necoapte in interior. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta, apoi ii pudram usor cu zahar si ii servim cu smantana si dulceata. Eu am facut cateva bilute mai mici care mai apoi au crescut prea mult :), pentru o prezentare mai frumoasa ;)