Papanasi
Sursa Papanasi
articol scris de reteteveg.blogspot.c blog reteteveg.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 250 g branza proaspata
- 150 g faina de secara
- ½ lingurita praf de copt
- 1 ou
- 75 g smantana
- topping de fructe de padure
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se face un aluat din branza, praful de copt, oul si faina. Se modeleaza in mana plina de faina papanasii care se prajesc la foc potrivit. Se scot pe servet de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Se pune papanasul in forma de inel, se pune o lingurita de smantana, apoi papanasul in forma de biluta si inca o lingurita de smantana. Peste papanasi se toarna topping de fructe de padure.
Vor iesi 5 papanasi. Valori nutritionale:
calorii | proteine | lipide | carbohidrati | |
total | 1656.5 | 55.1 | 56.2 | 200.2 |
per portie | 331.3 | 11 | 11.2 | 40 |