Papanasi Prajiti
Sursa Papanasi prajiti
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Desi papanasii care ies dupa reteta pe care o folosesc, nu ies la fel de unflati ca cei de pe la restaurante care spun ca vand papanasi si care defapt sunt niste gogosi, eu o prefer, fiindca este reteta dupa care ies cei mai buni papanasi.
300 branza de vaci
2 oua
3 linguri de faina
1 varf de cutit bicarbonat
zeama de lamaie
zahar vanilat(optionl)
Eu am folosit branza de vaci facuta de mine din lapte proaspat direct de la sursa
Puteti amesteca separat branza cu galbenusurile si apoi adaugati albusurile batute separat, eu de data asta le-am pus impreuna
Am pus si faina, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si am amestecat bine.Daca cumva branza este mai zemoasa mai adaugati 1 lingura de faina ,dar nu f mult,fiindca apoi devin fainosi
Am pus ulei la incins intr-o tigaie si am format papanasii, luand cu lingura din compozitie si tavalindu-i usor prin faina.Daca vreti puteti sa le faceti si gaura in mijloc ,punand faina pe ei, apoi cu degetul infainat formand "gaurica".Inainte de ai pune in tigaie, scuturati de faina
Aveti grija sa nu inchingeti totusi uleiul prea tare pentru a evita arderea lor.Ii lasati pana devin aurii si apoi ii intoarceti. Ii scoateti pe o farfurie pe care ati pus hartie absorbanta pentru a trage uleiul.
Eu i-am servit cu smantana frecata cu zahar si dulceata de visine.
si o mica sectiune
Sunt un deliciu.DACA, doar daca(foarte rar raman pana a doua zi) sunt superi buni si reci,dati prin smantana.