Papanasi Moldovenesti
Sursa Papanasi moldovenesti
articol scris de miha blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de:
250 g branza de vaci
1 ou
1 lingura zahar (eu am pus mai mult,cred ca vreo 3)
2 linguri faina
esenta de vanilie
Intr-un castron punem branza impreuna cu zaharul,oul si esenta de vanilie.
Amestecam pana vom obtine o pasta omogena.
Apoi adaugam faina si omogenizam.Compozitia trebuie sa fie legata si sa se dezlipeasca de pe lingura si castron.
Probabil ca din cauza faptului ca am pus mai mult zahar,compozitia mea nu s-a legat,in asa fel incat sa pot modela papanasii. N-am vrut sa pun mai multa faina,am preferat sa iasa cu gust intens de branza,asa ca am luat compozitia cu lingura si am pus direct in tigaia cu putin ulei.
Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta.
Se servesc dupa preferinta,cu miere,iaurt sau smantana.
Noi am preferat smantana dulce pentru frisca. :)
O sectiune plina de branza buna buna...:)