Papanasi Fierti
Sursa PAPANASI FIERTI
articol scris de orban blog Bucataria mea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500 gr. brinza dulce de vaci
- 2 oua
- 6-7 linguri de gris
- 2 pliculete de zahar vanilat
- un praf de sare
- 3-4 linguri de zahar (sau dupa gust)
- 200-250 gr. pesmet
- 50 gr. unt
Intr-o tigaie punem untul si pesmetul la calit pina acesta devine auriu.
Brinza de vaci,zaharul ,grisul,zaharul vanilat,ouale si praful de sare se face o compozitie,care se lasa la rece jumatate de ora.Cu mina umeda se formeaza bile si se pun in apa cu sare numai cind aceasta clocoteste .Eu m-am folosit de lingura de inghetata.Lasam sa fiarba pina acestia se ridica la suprafata, dupa care ii scoatem cu o paleta cu gauri,ii lasam putin la scurs,iar dupa aceea ii tavalim prin pesmetul prajit.Ii putem servi ca atare presarati cu zahar amecat cu scortisoara,simpli cu smintina si zahar,cu smintina si dulceata sau cum va place.POFTA BUNA!