Papanasi Fierti
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Daca ati sti cat de mult imi plac papanasii :) si cat incerc sa ma abtin sa nu mai gatesc dulciuri :). Aseara am facut papanasi fierti . Reteta e simpla si rapida am luat-o dintr-o carte de bucate scrisa de Didi Balmez.
Ingrediente:
- 250g branza de vaci mai grasa
- 1 ou
- 2 linguri faina
- 1 1/2 lingura gris
- putin sare
- 25 g unt , pesmet, zahar
Zdrobim bine branza si o amestecam cu grisul, faina si oul. Amestecam bine pana obtinem o pasta cremoasa. Adaugam putina sare.
Intr-o cratita mai larga punem apa la fiert cu putina sare.
Facem gogosele din aluat ( puteti sa le dati ce forma vreti) le dam prin faina si le fierbem cam 7 minute .( Ca un mic sfat, cand le puneti la fiert o sa se duca la fund, cu ajutorul unei palete de lemn le ridicati usor. ) Dupa ce-au fiert ii scoatem cu o spumiera si ii punem pe un platou.Separat intr-o tigaie prajim pesmetul cu putin unt si zahar. Eu am pus papanasii in tigaie si i-am amestecat cu pesmetul. Daca doriti puneti pesmetul prajit peste ei . Mie mi-au iesit aprox 25 de bucati.