Papanasi Dietetici La Cuptor
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Foarte buni acesti papanasi dietetici, la cuptor !
Ingredientele sunt putine si bune : 850 de grame branza de vaci dietetica , nu foarte cremoasa , 2 oua, indulcitor lichid, 150 ml apa minerala, 4 linguri tarate de ovaz, 1 lingura amidon alimentar , 1 praf de sare, jumatate lingurita praf de copt , esenta de vanilie si rom. Toate acestea amestecate se lasa cam 10 minute sa se odihneasca. Daca vi se pare ca e prea moale aluatul, mai puneti putin amidon, totul este in functie de branza, cat este de moale.
Cu mana umeda, se fac bile de aluat , se pun pe hartie de copt, in tava , distantate, se apasa mijlocul si se coc la 200 de grade, timp de 35 de minute. La cuptor papanasii cresc, se aplatizeaza si se unesc dar isi pastreaza oarecum forma de bucata, se desfac foarte usor dupa aceea de pe hartia de copt, fac o talpa foarte frumoasa si rumena.