Papanasi Cu Iaurt
Sursa Papanasi cu iaurt
articol scris de Criss75 blog criss75-despremine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din ciclul "nimic nu se arunca, totul se transforma" ca doar e criza :), am facut acesti papanasi deliciosi si pe care am sa-i repet cu siguranta. Intr-o perioada Alex primea la scoala biscuiti si lapte, ba chiar si mere pe care le-am transformat pe rand in salam de biscuiti, tarta cu mere sau tort cu crema de zahar ars. Mai nou primeste iaurt. La inceput vreo 2-3 zile l-a baut, apoi dintr-o data nu i-a mai placut. Drept sa spun nici mie nu-mi place dar nu m-am indurat sa-l arunc pentru ca m-am gandit ca e pacat. Una din colegele mele, tot mama unui elev a venit cu ideea salvatoare si mi-a zis sa fac acesti papanasi. Zis si facut, azi am incercat reteta de papanasi cu iaurt. Foarte buni. Alex a zis "mami e exact gustul de la gradinita". In sfarsit! Am reusit si eu sa fac ceva pe placul printisorului meu mofturos, pentru ca indiferent ce mancare imi cerea si eu ii faceam, imi spunea "nu-i ca la gradi".
Deci, sa va spun si voua cum am facut acesti papanasi, in cazul in care sunteti in pana de idei...
-800 ml iaurt (4 cutii)
-200 g gris
-4 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
-2 oua
-50 g unt
-4-5 linguri cu varf, pesmet
Iaurtul se se pune intr-un vas. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si cele doua oua batute. Se amesteca bine si se pune vasul la fiert pe foc mic. In momentul in care incepe sa fiarba si pare sa se branzeasca, se adauga grisul in ploaie si se amesteca bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe pana se ingroasa ca o budinca mai groasa si se lasa sa se racoreasca 10 minute.
Intre timp se topeste untul si se rumeneste putin pesmetul in untul topit. Din compozitia de gris se ia cu lingura si se formeaza galuste sau se pot face si cu mana si se dau prin pesmet. Se servesc pudrati cu zahar sau cu dulceata deasupra.