Papanaşi Cu Dulceaţă De Vişine
articol scris de sisterskitchen blog 2sisterskitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astăzi ne alăturăm unui proiect frumos şi anume Lunea-Gateste Romaneste, la iniţiativa lui Alice. Am pregătit papanaşi cu dulceaţă de vişine , un desert tradiţional românesc cu o istorie veche şi delicioasă:).
Ingrediente (4 papanaşi):
1 pachet branză de vaci (250g)
1 ou
100 g făină + 1 vârf de bicarbonat de sodiu
50 g zahăr + 1 plic zahăr vanilat
10 linguri de unt
10 linguri de unt
8 linguri dulceaţă de vişine
8 linguri smântână
4. Frământaţi toate aceste ingrediente până obţineţi un aluat care să nu fie nici prea tare, dar nici prea moale.
5. Aluatul se împarte în patru bucăţi, care se turtesc şi cu ajutorul degetelor se face în mijloc câte o gaură.
6. Se prăjesc pe ambele părţi în unt încins. Am ales untul pentru că ni se par papanaşii mai gustoşi aşa. Se scot pe o hârtie absorbantă.
7. Papanaşii se servesc cu smântână şi dulceaţă.
Poftă bună!
Mulţumim Alice şi felicitări pentru proiect:)