Papanasi Cu Dulceata De Capsuni
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Am încercat o reţetă de papanaşi din brânză de vaci, papanaşi prăjiţi. A ieşit un desert, gustare, cum credeţi de cuviinţă, foarte bun. Însă nu sunt singurii mei papanaşi, adică..mai bine spus voi mai căuta şi alte combinaţii, alte reţete pentru a obţine acei papanaşi pe care mi-i doresc...adică ceva între pufos şi dulce aromat. Deci...mai exersăm. Până atunci sunt măndră de primii mei papanaşii gustoşi şi vă prezint şi mică reţetă....aşteptând eventuale sugestii ..sfaturi...
Aşadar ingrediente:
- 300 gr branză de vaci
- 120 gr făină
- 1 ou
- o lingură zahăr
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- pentru savoare: dulceaţă de căpşuni (de data aceasta)
Se amestecă bine oul cu brânza de vaci, zahărul şi pliculeţul de zahăr vanilat, după care se începe a se încorpora făina amestecată cu praful de copt. Se obţine un aluat din care se fac nişte biluţe, modelate cu mâna. Apoi le-am aplatizat puţin şi am făcut o gaură în mijloc pentru a se coace uniform. I-am prăjit apoi în ulei încins, pe ambele părţi. I-am servit cu o minunată dulceaţă de căpşuni făcută de tata.
Poftă Bună!