Papanasi Cu Dulceata De Afine Si Smantana
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
De cele mai multe ori, la restaurant ni se servesc gogoși în loc de papanași. Dacă vreți papanași adevărați, în care se simte gustul de brânză, faceți în casă.
Ce îţi trebuie pentru 4 porții – 8 papanași (poza 1)
- 300 gr de brânză de vaci
- 140 gr făină
- un ou
- ½ plic de praf de copt
- un plic de zahăr vanilat
- o lingură de zahăr
- o lingură de griș
- o jumătate de lămâie
- esență de rom
- smântână, dulceață (am folosit de afine)
Plan de lucru:
- punem brânza de vaci într-un castron mare (poza 2).
- adăugăm zahărul vanilat (poza 3), zahărul (poza 4) și oul (poza 5). Mixăm (poza 6).
- adăugăm coaja rasă de la jumătate de lămâie, puțină zeamă de lămâie și câteva picături de esență de rom (poza 7).
- în timp ce mixăm, presărăm făină amestecată cu praful de copt (poza 8 ) și lingura de griș (poza 9)
- obținem o compoziție precum în poza 10, pe care o modelăm și o punem la prăjit în ulei încins (poza 11). Rumenim pe o parte și pe alta (poza 12)
- ornăm cu dulceață și cu smântână. Poftă bună! (poza 13)
Timp de preparare: 25 de minute
Preţ: 4,5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie