Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa-i ca nu puteti sa-i refuzati ? La mine pe locul 2 dupa inghetata sunt papanasii :) ... ii ador pur si simplu. Va prezint o alta reteta cu sanse sigure de reusita :). Ingrediente ( pentru 5 bucati ):
250g branza de vaca
100g faina
1 ou
1 pliculet zahar vaniliat
putina coaja rasa de lamaie
1 varf de cutit de bicarbonat
Punem intr-un bol branza, plicul de zahar vaniliat, galbenusul de ou si coaja de lamaie. Frecam bine cu o lingura de lemn apoi adaugam albusul batut spuma. 3/4 din faina o amestecam cu bicarbonatul si o adaugam la amestecul de branza . Framantam usor cu degetele pana obtinem o coca potrivit de moale. Restul fainii o folosim la modelarea papanasilor. Intindem o foaie groasa de 1 cm si cu un pahar mai mare decupam papanasii. Facem cu degetul o gaura in centru. Din margini formam 5 bilute . Din compozitia de mai sus rezulta 5 papanasi mari si 5 bilute. Ii prajim in ulei incins ( baie de ulei ) pana se rumenesc frumos. Ii scoatem pe un servet absorbant, apoi ii servim cu ce dorim; smantana , dulceata de visine , zahar pudra. Nu va invit la o portie ca i-am mancat pe toti :).