Pansy S Recipes La Electrolux Taste Festival 3
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
"Piece de resistence" sper sa fie minitortul cu mure si afine , mai ales pentru ca este un tort racoros, fin aromat si colorat in culorile panselutelor.Se incadreaza perfect intre celelalte preparate, a caror culoare dominanta va fi violetul, doar sunt retetele Panselutei, nu-i asa ? Dar sa va prezint reteta:
INGREDIENTE :
-masura ceasca 240 ml
-forma de tort cu diametrul de 20 cm
ptr.blat: -3 oua
-60g faina
-60 g zahar
-1 lingurita praf de copt cu sofran(se poate si simplu)
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
ptr.strat 1 :
-1 ceasca de mure si afine
-1 ceasca de zahar
-1 plic gelatina
-1/2 sambure tonka ras
ptr.crema :
-250 ml frisca
-1/2 ceasca mure si afine
-1/2 ceasca zahar
-250 g mascarpone
-3 foi de gelatina
-1 plic zahar vanilat
-1/2 sambure tonka ras
ptr.jeleu :
-500 ml suc natural de mure si coacaze,sau fructe de padure
-2 plicuri getatina tort gelee
-gustati daca mai este nevoie de zahar
MOD DE PREPARARE :
-se bat albusurile spuma,se adauga zaharul in ploaie,zaharul vanilat, apoi galbenusurile unul cate unul si la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt
-se toarna in forma tapetata pe fund cu hartie de copt si se coace la foc mediu,aprox 20 de minute,sau pana trece proba scobitorii.Se lasa apoi la racit.Dupa ce s-a racit,asezam blatul pe farfuria in care vom servi tortul si-l inconjuram cu un inel reglabil pentru torturi.
-ptr startul 1 :
-se fierb fructele impreuna cu zaharul,si jumatate de sambure tonka ras, eventual se completeaza cu suc natural de afine ca sa avem 300 ml lichid
-gelatina se hidrateaza 10 minute in apa rece,apoi se adauga la fructe, dupa care se ia vasul de pe foc si se amesteca pana se dizolva gelatina.Atentie ca temperatura, sa nu depaseasca 60 *C!
-Lasam amestecul sa se racoreasca si sa se inchege usor,apoi turnam compozitia de fructe peste blatul de tort si dam la rece (eventual la congelator,ca sa se inchege mai repede).
-ptr.crema :
-punem foile de gelatina la hidratat 15 minute
-facem un piure din mure si zahar,il incalzim in bain marie impreuna cu cealalta jumatate de sambure tonka ras,pana se dizolva zaharul,apoi adaugam foile de gelatina hidratate si amestecam pana se topeste gelatina si lingura ramane glasata,apoi lasam sa se raceasca
-batem frisca, adaugam mascaponele si apoi, gradual, amestecul de fructe cu gelatina.
-turnam crema obtinuta peste stratul 1 si dam iarasi la rece pentru a se intari crema de data aceasta.
ptr.jeleu:
-se dizolva plicurile de gelatina in cateva linguri de suc, apoi se amesteca cu restul sucului si se procedeaza coform indicatiilor de pe plic.
-se toarna,dupa ce s-a racorit,peste crema intarita si se da din nou la rece,pana se intareste si jeleul.
-se desface inelul reglabil si se decoreaza dupa preferinta.
Eu am decorat cu o panglica din ciocolata alba si mure.
Una din feliutele pentru vizitatori ! Sper sa le placa !