contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Panna Cotta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


  • 1 litru smântănă pentru frișcă
  • 1 baton de vanilie 
  • 2 plicuri de gelatină granule
  • 50 /100 g. zahăr
  • fructe proaspete la alegere: capșune, zmeură, mandarine, vișine, cireșe, sau 
  • sos de ciocolată, sos de fructe, ciocolată rasă, etc


    Se înmoaie gelatina în apă rece. Se pune smântăna lichidă într-un vas, împreună cu batonul de vanilie (crestet pe lung), se adaugă zaharul și se amestecă. Amestecul se lasă să fiarbă, la foc mic sau la bain-marie, pentru cca. 15 minute. Se ia vasul de pe foc, se îndepărtează păstaia de vanilie. Se adaugă gelatina în smântăna fierbinte, amestecându-se continuu. Se clatesc cu apă rece formele, se umplu cu compoziție și se lasă la rece pentru minim 5-6 ore. Formele se plonjează putin în apă fierbinte și se răstoarnă pe farfurii.
   Panna Cotta se servește rece, împreună cu sos de ciocolată sau fructe :). De asemenea, puteți adăuga în smântănă ciocolată rasă sau topită, sirop de fructe, arome, după preferință și creativitate. Eu am adăugat lichior de cireșe și ciocolată rasă, si peste am pus sos de cireșe.
http://dear-husband-dear-wife.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss