contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Panna Cotta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Panna Cotta este un desert minunat, foarte usor de preparat...si de savurat :P
Alaturi de Tiramisu, un alt desert italian clasic, aceasta "budinca" de frisca este foarte apreciata de cei mari, dar si de cei mici deopotriva :))
Se poate servi in atatea delicioase feluri, dar eu am ales acum "reteta de baza", cu ajutorul careia putem jongla de minune pe viitor ;)
Este delicioasa!!!!!!!!!!!!!!
Ingrediente pentru 4 portii:
- 500 ml. frisca lichida sau smantana pentru frisca
- 1 baton de vanilie
- 3 foi gelatina sau 6 g. gelatina granule
- 50 g. zahar
- fructe proaspete la alegere: capsune, zmeura, mandarine, visine, cirese, etc.
- sos de ciocolata sau ciocolata rasa
Mod de preparare:Se inmoaie gelatina in apa rece. Daca folositi foite, rupeti-le in jumatate, pentru a se hidrata mai bine :P
Se pune frisca lichida intr-un vas, impreuna cu batonul de vanilie (pentru o aroma mai puternica se cresteaza pe lung batonul de vanilie si se scoate miezul); se adauga zaharul si se amesteca.
Amestecul se lasa sa fiarba, la foc mic sau la bain-marie, pentru cca. 15 minute.
Se ia vasul de pe foc, se indeparteaza pastaia de vanilie. Se adauga gelatina in frisca fierbinte, scursa bine de apa, si se lasa sa se dizolve, amestecandu-se continuu.
Se clatesc cu apa rece formele; se umplu cu frisca si se lasa la rece pentru minim 5-6 ore. Cel mai bine ar fi sa le lasati peste noapte, cum am facut eu ;)
Formele se plonjeaza putin in apa fierbinte si se rastoarna pe farfurii.
Panna Cotta se serveste rece, impreuna cu sos de ciocolata sau fructe :)
...in diverse ipostaze :P



Consistenta e una pufoasa, delicioasa!!!!!!!!!!!! :)

Bucurati-va de gustul unei Panna Cotta chiar acum!!! :P