Panna Cotta
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un desert rafinat. Un răsfăț cremos.
Ce îţi trebuie pentru 4 porții (poza 1)
- 500 ml frișcă lichidă (am folosit Meggle)
- 100ml lapte
- 100gr zahăr
- 10 gr gelatină (1 pliculeț)
- 1 plic de zahăr vanilat
- esență de rom.
Plan de lucru:
- dizolvăm gelatina în 100 ml lapte și lăsăm 10 minute (poza 2)
- adăugăm zahăr peste frișca lichidă și lăsăm pe foc până ajunge la punctul de fierbere (poza 3)
- apoi luăm de pe foc și adăugăm gelatina (poza 4)
- turnăm compoziția in 4 forme (poza 5) (de preferat de silicon sau de aluminiu de unică folosință pentru a se desprinde mai usor)
- lăsăm la frigider minim 5 ore (eu am lăsat peste noapte)
- am servit cu gem de afine (pozele 6 și 7)
Timp de preparare: 20 de minute (fără timpul cât stă la frigider)
Preţ: 2 lei/porția (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)