contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Panna Cotta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Un desert rafinat. Un răsfăț cremos.

Ce îţi trebuie pentru 4 porții (poza 1)
- 500 ml frișcă lichidă (am folosit Meggle)
- 100ml lapte
- 100gr zahăr
- 10 gr gelatină (1 pliculeț)
- 1 plic de zahăr vanilat
- esență de rom.

Plan de lucru:
- dizolvăm gelatina în 100 ml lapte și lăsăm 10 minute (poza 2)
- adăugăm zahăr peste frișca lichidă și lăsăm pe foc până ajunge la punctul de fierbere (poza 3)
- apoi luăm de pe foc și adăugăm gelatina (poza 4)
- turnăm compoziția in 4 forme (poza 5)  (de preferat de silicon sau de aluminiu de unică folosință pentru a se desprinde mai usor)
- lăsăm la frigider minim  5 ore (eu am lăsat peste noapte)
- am servit cu gem de afine (pozele 6 și 7)

Timp de preparare: 20 de minute (fără timpul cât stă la frigider)
Preţ: 2 lei/porția (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

panna cotta 1 panna cotta 2 panna cotta 3 panna cotta 4 panna cotta 5 panna cotta 6 panna cotta 7

 

 

Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com