Panna Cotta
Sursa Panna Cotta
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Panna Cotta este unul din cele mai simple deserturi Italiene. Panna Cotta inseamna intr-o traducere aproximativa, smantana coapta. Desi este un desert simplu este extrem de delicios si va recomand sa il incercati macar o data. Veti fi vrajiti de textura si aromele imbietoare de vanilie.
Avem nevoie de:
[pentru 6 persoane]
1 pachet de gelatina
1/4 cana (60 ml) lapte rece
2 1/4 cani (540 ml) frisca nebatuta
1/2 lingurita esenta de vanilie pura
1.Ungeti 6 forme termorezistente de aproximativ 200 ml fiecare cu unt moale.
2. Puneti gelatina si laptele rece intr-un vas pentru a se dizolva (20 minute).
3.Combinati frisca si zaharul intr-un vas, la foc mic, pentru a dizolva zaharul.
4.Cand frisca e fierbinte luati oala de pe aragaz si apoi adaugati gelatina cu laptele si vanilia. Amestecati bine.
5. Turnati amestecul astfel obtinut in cele 6 forme si dati la frigider intre 2 si 4 ore.
6. Pentru a scoate Panna Cotta din forme asezati-le in apa fierbinte cateva secunde, apoi intoarceti-le pe farfuria pe care doriti sa serviti desertul.
7. Serviti cu sos de capsuni zdrobite si amestecate cu zahar sau cu sos de fructe de padure.
POFTA BUNA!!!