contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Panna Cotta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Suna sofisticat nu-i asa? Ei bine e cel mai usor si totodata cel mai rafinat desert pe care l-am facut pana acum.Specific italian,usor,racoros,ce sa mai, trebuie neaparat sa-l incercati
Se poate servi in multe combinatii:sos de fructe,sos de ciocolata,caramel,topinguri,dulceata de fructe etc.Reteta(cu cateva modificari) am luat-o de pe blogul Isabelei:-http://dobrinisabela.blogspot.com/2010/01/panna-cotta.html ,careia ii multumesc tare mult!


Ingrediente

500 ml smantana dulce
500 ml lapte
200 gr zahar pudra
30 gr gelatina
1 plic vanilie bourbon
toping fructe



Mod de preparare

Se pune gelatina la umflat in putina apa 2-3 minute.


Se adauga peste smantana ,se pune pe foc si se lasa pana se dizolva total gelatina.Atentie,nu trebuie adus la punctul de fierbere deoarece gelatina isi pierde proprietatile






Zahatul se adauga peste lapte si se lasa pe foc doar pana se topeste zaharul.Nu trebuie sa fiarba.



Se amesteca apoi laptele cu smantana si se adauga esenta de vanilie


Se toarna lichidul in diverse recipiente.Eu am folosit pahare de unica folosinta,ca sa fiu sigura ca o sa le pot scoate intregi,dar se pot pune in orice altceva.

Se da la rece pentru cel putin una - doua ore, apoi se glazureaza cu topingul de fructe si se poate servi .




Articol recomandat de reteteculinarepentruincepatori-vio.blogspot.com