Panna Cotta
Sursa Panna Cotta
articol scris de vio_dreams blog www.caietulcuretete.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Suna sofisticat nu-i asa? Ei bine e cel mai usor si totodata cel mai rafinat desert pe care l-am facut pana acum.Specific italian,usor,racoros,ce sa mai, trebuie neaparat sa-l incercati
Se poate servi in multe combinatii:sos de fructe,sos de ciocolata,caramel,topinguri,dulceata de fructe etc.Reteta(cu cateva modificari) am luat-o de pe blogul Isabelei:-http://dobrinisabela.blogspot.com/2010/01/panna-cotta.html ,careia ii multumesc tare mult!
Ingrediente
500 ml smantana dulce
500 ml lapte
200 gr zahar pudra
30 gr gelatina
1 plic vanilie bourbon
toping fructe
Mod de preparare
Se pune gelatina la umflat in putina apa 2-3 minute.
Se adauga peste smantana ,se pune pe foc si se lasa pana se dizolva total gelatina.Atentie,nu trebuie adus la punctul de fierbere deoarece gelatina isi pierde proprietatile
Zahatul se adauga peste lapte si se lasa pe foc doar pana se topeste zaharul.Nu trebuie sa fiarba.
Se amesteca apoi laptele cu smantana si se adauga esenta de vanilie