contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Panna Cotta: Tips&tricks

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

flan Pictures, Images and Photos


Un desert numai bun vara cand e cald si ne dorim ceva dulce care sa nu ne tina mult in bucatarie. Sfaturile de mai jos le datorez fetelor de la Daring Kitchen.
- In primul rand, cand presari gelatina deasupra laptelui, ai grija ca aceasta sa fie intr-un strat subtire si sa nu se formeze cocoloase. Cand veti incalzi laptele iar gelatina se va fi inmuiat, va fi mai putin  probabil sa ai parte de bilgari de gelatina in produsul final.
- Cand vrei sa scoti Panna Cotta din forma in care s-a intarit, cu un cutit mergi de-a lungul marginilor formei pana o desprinzi de tot, scufund-o apoi in apa fierbinte dupa care rastoarn-o in farfuria in care vrei s-o servesti.
- Daca nu gasesti gelatina sub forma de pudra, poti folosi si gelatina sub forma de foite.
- Panna cotta poate fi si de post daca inlocuiesti ingredientele "vinovate". Inlocuitorii de lapte, cum ar fi migdalele, laptele de nuca de cocos pot fi folositi pentru Panna Cotta cu vanilie dar frisca e importanta. Pentru a obtine o Panna Cotta care sa aiba textura potrivita, ai nevoie de un anumit procentaj de grasime in frisca! Totusi exista si retete speciale cu grasimi mai putine care folosesc iaurtul in locul laptelui dar atunci nu mai e de post.
- Unele retete de Panna Cotta (cum ar fi Panna Cotta de ciocolata) pot fi foarte dulci. Pentru a mai atenua din acest dulce, poti reduce din cantitatea de zahar sau poti include mai mult jeleu de ciocolata sau fructe in compozitia finala.

strawberry topped panna cotta Pictures, Images and Photos

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com