contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Panna Cotta De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Un desert rafinat. Un rasfat cremos si ciocolatos.

Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 500 ml smantana lichida (32% grasime)
- 100ml lapte
- 100gr zahar
- 10 gr gelatină (1 pliculet)
- 30 gr nesquik (se poate inlocui cu cacao)
- esența de cafea

Pt glazura de ciocolata ( poza 6)
- 100 gr de ciocolata
- 70 ml smantana lichida
- 20 gr unt

Plan de lucru:
- dizolvam gelatina in 100 ml lapte si lasam 10 minute (poza 2)
- adaugam zaharul si nesquik-ul  peste smantana lichida si lasam pe foc pana se dizolva zaharul fara sa fiarba (poza 3)
- apoi luam de pe foc si adaugam gelatina. Turnam si esenta de cafea amestecam (poza 4).
- turnam compozitia in forme de aluminiu (7 la numar mi-au iesit) (poza 5)
- lasam la frigider minim 3 ore .
Preparam glazura de ciocolata (poza 6). Ingredientele pt glazura se pun intr-un vas, lasam la foc mic sa se topeasca ciocolata si untul, fara sa fiarba, si turnam cat este cald peste panna cotta.
- am mancat cu mare pofta. (poza 7)

Timp de preparare: 20 de minute (fara timpul cat sta la frigider)
Pret: 2 lei/portia (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)

panna cotta de ciocolata 1 panna cotta de ciocolata 2 panna cotta de ciocolata 3 panna cotta de ciocolata 4 panna cotta de ciocolata 5 panna cotta de ciocolata 6 panna cotta de ciocolata 7
Filed under: C4. Creme&Souffle-uri


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com