Panna Cotta De Ciocolata
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un desert rafinat. Un rasfat cremos si ciocolatos.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 500 ml smantana lichida (32% grasime)
- 100ml lapte
- 100gr zahar
- 10 gr gelatină (1 pliculet)
- 30 gr nesquik (se poate inlocui cu cacao)
- esența de cafea
Pt glazura de ciocolata ( poza 6)
- 100 gr de ciocolata
- 70 ml smantana lichida
- 20 gr unt
Plan de lucru:
- dizolvam gelatina in 100 ml lapte si lasam 10 minute (poza 2)
- adaugam zaharul si nesquik-ul peste smantana lichida si lasam pe foc pana se dizolva zaharul fara sa fiarba (poza 3)
- apoi luam de pe foc si adaugam gelatina. Turnam si esenta de cafea amestecam (poza 4).
- turnam compozitia in forme de aluminiu (7 la numar mi-au iesit) (poza 5)
- lasam la frigider minim 3 ore .
Preparam glazura de ciocolata (poza 6). Ingredientele pt glazura se pun intr-un vas, lasam la foc mic sa se topeasca ciocolata si untul, fara sa fiarba, si turnam cat este cald peste panna cotta.
- am mancat cu mare pofta. (poza 7)
Timp de preparare: 20 de minute (fara timpul cat sta la frigider)
Pret: 2 lei/portia (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C4. Creme&Souffle-uri