contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Panna Cotta Cu Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

_DSC0215

Inainte de a incepe aceasta reteta, rezervati-va un minut sa cititi niste sfaturi generale despre prepararea acestui desert. Reteta de fata este a Giadei de Laurentiis – o frumusete de femeie care mai stie si sa gateasca grozav, Missmallory prin Daring Bakers a propus-o ca provocare a lunii februarie, provocare pe care am ratat-o din motive mamicesti, totusi nu m-am putut abtine sa n-o incerc, mai ales ca e foarte simplu de facut doar ca trebuie sa aveti rabdare cel putin sase ore inainte de a o degusta. Miam, miam.

Ingrediente

- 240 ml lapte
- 15 ml gelatina pudra
- 720 ml frisca (30+% grasime)
- 80 ml miere
- 15 ml zahar tos
- putina sare

Directions:
Turnati laptele intr-un bol sau intr-o cratita (cat mai reci, chiar va sugerez sa le bagati la frigider inainte ca sa se raceasca si mai tare) si presarati gelatina in mod egal si intr-un strat foarte subtire peste lapte. Lasati deoparte cinci minute sa se inmoaie gelatina.
DSCF8570DSCF8573
Turnati laptele intr-o oala si puneti pe foc la flacara potrivita. Incalziti amestecul pana se infierbanta dar fara sa dea in clocot. Totul dureaza cam cinci minute, timp in care se recomanda sa mestecati cat mai des pentru o omogenizare optima.
DSCF8575
Adaugam frisca , mierea, zaharul si putina sare. Neaparat sa avem grija ca amestecul sa nu dea in clocot, incalziti-l si amestecati din cand in cand pana cand zaharul si mierea se dizolva cam 5 – 7 minute.
DSCF8576
Il luam de pe foc si-l punem deoparte sa se raceasca putin. Apoi il turnam in forme – pot fi forme de briose, cesti de cafea, pahare – pe care le punem la frigider pentru cel putin sase ore sau – si mai bine – peste noapte. O desprindem de forme (o putem lasa si in ele, depinde in ce am pus-o la racit – un pahar transparent, de exemplu, e foarte aratos dezvaluind o panna cotta inchegata – eventual in straturi de diverse culori) si o savuram cu fructe proaspete si/sau un sirop de fructe sau un sos dulce – de ciocolata. caramel – si ce va mai vine in minte si va face pofta. Pofta dulce!!!!:))))))))))))))))))))
DSCF8577DSCF8578


Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com