Panna Cotta Cu Vanilie
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Ingrediente
- 240 ml lapte
- 15 ml gelatina pudra
- 720 ml frisca (30+% grasime)
- 80 ml miere
- 15 ml zahar tos
- putina sare
Directions:
Turnati laptele intr-un bol sau intr-o cratita (cat mai reci, chiar va sugerez sa le bagati la frigider inainte ca sa se raceasca si mai tare) si presarati gelatina in mod egal si intr-un strat foarte subtire peste lapte. Lasati deoparte cinci minute sa se inmoaie gelatina.
Turnati laptele intr-o oala si puneti pe foc la flacara potrivita. Incalziti amestecul pana se infierbanta dar fara sa dea in clocot. Totul dureaza cam cinci minute, timp in care se recomanda sa mestecati cat mai des pentru o omogenizare optima.
Adaugam frisca , mierea, zaharul si putina sare. Neaparat sa avem grija ca amestecul sa nu dea in clocot, incalziti-l si amestecati din cand in cand pana cand zaharul si mierea se dizolva cam 5 – 7 minute.
Il luam de pe foc si-l punem deoparte sa se raceasca putin. Apoi il turnam in forme – pot fi forme de briose, cesti de cafea, pahare – pe care le punem la frigider pentru cel putin sase ore sau – si mai bine – peste noapte. O desprindem de forme (o putem lasa si in ele, depinde in ce am pus-o la racit – un pahar transparent, de exemplu, e foarte aratos dezvaluind o panna cotta inchegata – eventual in straturi de diverse culori) si o savuram cu fructe proaspete si/sau un sirop de fructe sau un sos dulce – de ciocolata. caramel – si ce va mai vine in minte si va face pofta. Pofta dulce!!!!:))))))))))))))))))))